It Рекрутер Кар’єра, Поради Для Новачків Частина 1

Курс допоможе отримати базу для початку кар’єри в рекрутингу (теорія, основні терміни). Такий фахівець не зобов’язаний мати практичний технічний досвід, але має добре орієнтуватися в головних поняттях, параметрах і критеріях позиції. Так, рекрутери обробляють багато резюме англійською та іноді спілкуються з іноземними кандидатами, тож знати мову на гідному рівні обов’язково.

Згідно з дослідженням Linkedin, здебільшого it recruiter — це випускники факультетів психології, бізнесу, маркетингу та соціології. Робота рекрутера — це про вміння справлятися з відмовами, не зупинятися на них, а продовжувати йти до своїх цілей. Рекрутер не оцінює претендентів на роботу інтуїтивно та поверхнево, https://wizardsdev.com/ а застосовує для цього оптимізовані методи. Зацікавити, ба більше, завоювати класного фахівця – місія не з легких. Для цього недостатньо мати лише пошукові та комунікативні вміння – з них перелік навичок тільки починається. Акцент модуля зосереджено саме на розмовній мові та практиці спілкування англійською.

Тому над своїми hard навичками потрібно постійно працювати і цікавитись розвитком технологій. В залежності від результатів технічної співбесіди, задача IT рекрутера надати прозорий фідбек для кандидата або сформувати Job Offer. Після співбесіди формується фідбек рекрутера та технічних спеціалістів.

Типові Задачі It Рекрутера

Наші HR-спеціалісти будуть готові допомогти вам зі складанням резюме та підготовкою до співбесід. Після завершення курсу ви матимете можливість пройти стажування та знайти роботу в IT-компаніях, рекрутингових агентствах або стати фрилансером. Коли є план найму, залишається йти і знаходити кращих кандидатів.

Основна відмінність між ними в тому, що сорсер супроводжує кандидата до отримання резюме та передає його рекрутеру чи HR, а рекрутер — до отримання оффера. По секрету розповімо, команда skillsetter запустить курс з рекрутингу та сорсингу вже в грудні. Курси побудовані в форматі симуляції з максимальною кількістю практики. В кожному розділі ви вирішуватимете завдання, які можуть виникнути під час роботи рекрутером.

Хто Такий It-рекрутер І Чим Він Займається

Перший – це невеличкий пре-скрін з HRD, після чого мене запросили в офіс для особистого знайомства. В холі мене зустріла HRD, провела офісом, запропонувала морозиво (що було дуже несподівано і приємно), після цього почалась співбесіда. Я навчалася в НУХТі, на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. Звичайно ж, моєю першою роботою стала робота в ресторані.

Рекрутери забезпечують компанії талановитими фахівцями, які можуть допомогти розширювати бізнес та виводити на ринок нові продукти та послуги. Щодо кар’єрного зросту, то рекрутери в ІТ можуть розвиватися у багатьох напрямках. Вони можуть стати менеджерами з набору персоналу, відповідальними за розвиток бізнесу, або керувати відділами з набору персоналу. Також можливість зайняти посаду рекрутера з вищою заробітною платою в іншій компанії залежить від досвіду та результатів вашої роботи.

  • Рекрутери повинні вміти співчувати та розуміти потреби та ставлення кандидатів до певної вакансії, щоб знати, чи зможе ця робота відповідати їх очікуванням.
  • Такий фахівець не зобов’язаний мати практичний технічний досвід, але має добре орієнтуватися в головних поняттях, параметрах і критеріях позиції.
  • Важливо розуміти, чи ту людину ми беремо в команду і чи не доведеться незабаром з нею прощатися.
  • Ви також розберетесь в мовах програмування і зможете ефективно спілкуватися з розробниками.
  • На плечах рекрутера чимало дрібних задач (звичайно, є глобальні, головні і великі задачі, але зараз не про них).

Вміння правильно поставити питання, або сформувати відповідь/фідбек — важливо для ефективної роботи. Також потрібно любити спілкування і бути грамотним та обізнаним у тій сфері своєї діяльності. Вкрай важливо, щоб кандидат та компанія підходили один одному.

«ми Повинні Бути At The Heart Of Events» Хто Такий It Recruiter: Огляд Професії Зсередини

IT-рекрутер знає, де шукати кандидатів (від Djinni до Github), як правильно з ними спілкуватися та зацікавити пропозицією. Крім того, що рекрутер шукає кандидатів та проводить з ними співбесіду, він спілкується з менеджерами та замовниками, а також готує аналітику та звітність. Хочу підкреслити, що обов’язки рекрутерів в різних галузях, і навіть компаніях, дуже різняться. Мій досвід рекрутера завжди був пов’язаний лише з IT сферою, тому маю чітке уявлення, які задачі ставляться нам. На ринку сьогодні представлено багато навчальних курсів з рекрутингу, але я вибрала курс від CHI IT Academy. Головною причиною мого вибору стало те, що цей курс викладають справжні експерти з IT-рекрутингу.

Така риса необхідна  для оцінки та аналізу резюме від кандидатів. Потенційні претенденти можуть надати чимало інформації про свої здобутки та вміння, втім наскільки написане відповідає дійсності, – розбиратися рекрутеру. Куди без неї, коли рекрутер проходить через спілкування з величезною кількістю людей. Йому варто контролювати емоції, делікатно реагувати на некоректну поведінку й бути готовим до надзвичайно різних за характером кандидатів. Ресерчер (researcher) — це стартова спеціальність, з якої можна увійти до професії рекрутера.

Навички та компетенції IT Recruiter

Якщо говорити про Senior Recruiter або єдиного рекрутера в компанії, то функції дещо ширші. Така людина не просто шукає таланти, а й планує необхідну кількість it recruiter вакансии співробітників. Він збирає і аналізує інформацію про плани компанії, враховує плинність і на основі отриманої інформації прогнозує потребу в людях.

Модуль 2 Ознайомлення З Технологіями Спеціалістів

До обов’язків технічного рекрутера входить шукання, відбирання та оцінювання кандидатів, які можуть претендувати на позицію IT-компанії. В мої обов’язки також входить знаходити/генерувати нові канали пошуку, це дуже важливо, особливо для такої творчої сфери як GameDev. Пошук починається зі звичайного сорсингу, оцінки профілів кандидатів на різних порталах. Далі працюємо над «холодними листами» (це дуже важливий процес, адже саме з цього листа кандидат почне знайомство з компанією).

Навички та компетенції IT Recruiter

Дуже сподобалися відкритість викладачів, їхня готовність допомогти та пояснити, індивідуальний розбір помилок – це великий плюс, а також різні корисні історії з особистого досвіду. Окремо хочу відзначити комфорт навчання, а саме – можливість переглянути лекції та детально опрацювати весь матеріал. В останньому напрямку більше можливостей для професійного та кар’єрного розвитку. Але є фахівці, які «‎прокачуються» в пошуку кандидатів. Такі знайдуть Xamarin-розробника навіть за коментарями про книгу з мобільної розробки на сайті відгуків. Кар’єру в рекрутингу починають з позиції сорсера/ресерчера або Trainee/Junior-рекрутера.

Курси, Які Можуть Тебе Зацікавити

Якщо дати коротке визначення, рекрутинг — це найм спеціалістів. Дарина Мараховська, Middle IT Recruiter у Pingle Game Studio, розповіла про особливості рекрутингу в IT та Gamedev. Про те, чим займається рекрутер, що важливо знати такому спеціалісту та де можна навчитися рекрутингу. Знайомство з кандидатом рекрутер починає з телефонної співбесіди. Зазвичай це кілька загальних питань щодо компетентності людини та готовності зайняти вакансію, після чого призначається особиста зустріч. Дзвінок короткий, але встановити контакт виключно голосом – завдання із зірочкою, яке рекрутер має з легкістю виконати.

Навички та компетенції IT Recruiter

Тож побудувати довірливі стосунки з усіма та вміти порозумітися в будь-яких ситуаціях значно полегшить роботу ІТ-рекрутера. Рекрутер, окрім основних платформ для пошуку, має вміти знаходити кандидатів і з додаткових джерел. Наприклад, Quora, Slideshare, Kaggle, месенджери  соцмережі. Окрім того, на занятті ти навчишся шукати творчих кандидатів та використовувати Chat GPT та інші AI-інструменти в роботі. Виріште проблему номер 1, автори Ренді Стріт, Джеф Смарт

Навички та компетенції IT Recruiter

Попри безліч тренінгів з історіями успіху у відгуках на сайті, здобути професію IT-рекрутера не так і просто. Більша частина курсів на ринку зорієнтована на те, щоб удосконалити вже наявні навички, а не будувати кар’єру з нуля. Уміння опанувати себе й залишатися професіоналом у будь-якій ситуації — ще один should have talent для технічного рекрутера. Як і всі люди, айтішники бувають різними — і в мить, коли ви пишете з приводу потенційної співпраці, людина може просто бути не в доброму гуморі. IT-рекрутер — це фахівець з наймання технічних фахівців в IT. Завдання цього фахівця — зоптимізувати процес наймання, зробити його швидким та ефективнішим.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *